top of page

ТАЙНИТЕ НАПРАВЛЕНИЯ, КОИТО МОГАТ ДА ЗАЛЕЯТ БИЗНЕСА ТИ С КЛИЕНТИ, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА ВЛАГАШ И СТОТИНКА ЗА РЕКЛАМА

Съветваме те да заключиш вратата, да си вземеш една студена бира и да се настаниш удобно, защото това, което предстои да прочетеш, ще преобърне представите ти за бизнес.

 

Иска ли ти се да издигнеш бизнеса си в небесата?

 

Искаш ли хората да не спират да говорят за услугите или продуктите, които предлагаш?

 

Няма нужда да се лъжем. За да накараш човек да купи от теб, първо трябва да привлечеш вниманието му. Но, ако всеки можеше да привлича внимание, то 99% от бизнесите нямаше да фалират. Е как да успееш? Чрез една изключително проста система.

 

Нарича се "ВНИМАНИЕ".

Тя в същността си се състои от няколко прости стъпки. А всички те в основата си целят да направят теб и бизнесът ти разпознаваем в дигиалния свят. Но не само разпозмаваем, а запомнящ се, отпечатващ се в съзнанието на бъдещите ти редовни клиенти. Замисли се… Дори в момента имаш поне 5 отворени таба, приятелката ти споделя снимка от другата стая в инстаграм, конкурентите ти качват пост, съседът ти търси служители за новата фирма. Абе, всеки ТЪРСИ ВНИМАНИЕ!

 

Информацията вали навсякъде и непрекъснато. Бъдещите ти клиенти са заляти от предложения. В такава среда на “хаос” само човекът, който знае как да привлече вниманието, ще спечели и клиентелата! Когато говорим за дигитално съдържание, целта ти е не само “интересната визия”, която да привлича вниманието на “таргетираната” група, наричана още ИДЕАЛЕН КЛИЕНТ.

 

Целта ти е също да накараш тази група да потърси и прочете по-обстойно за услугата или продукта, който предлагаш. Да се припознае в него, да разреши някак своя проблем. И ако на теб вече не ти се занимава с непрофесионалисти…

Ако ти е омръзнало да се доверяваш на хора, които ти предлагат "многобройни услуги" на ниска цена, а направата на дадения проект им отнема месеци... а “обещаните резултати” ги чакаш и до ден днешен…

Ако ти е омръзнало от постове по шаблон, които са абсолютно същите като тези на конкурента ти... Ако ти е омръзнало да използваш социалните мрежи на бизнеса си, за да разглеждаш рийловете на своите конкуренти, вместо реално да продаваш чрез нея…

Ако ти е омръзнало само да влагаш, а да не получаваш нищо в замяна...

 

Имаме добра новина за теб, защото ти си на точното място. И знаеш ли кое е най-хубавото от всичко? Ще те насочим в правилната посока и ще ти докажем, че не сме от изброените по-горе хора още преди дори да работиш с нас.

 

Затова заяви своята безплатна консултация в удобно за теб време. А пък, ако си доволен от постигнатите цели след нея, то тогава можем да работим заедно, за да получиш още по-грандиозни резултати.

А ЕТО ГО И НАШЕТО БОЙНО СНАРАЖЕНИЕ...

постове и съдържание
постове и съдържание

ПОСТОВЕ И СЪДЪРЖАНИЕ

Съдържанието в социалните мрежи е твоето тайно оръжие. Ти избираш дали да бъде танк или пръчка. Сам знаеш, че прекарваш по-голямата част от свободното си време именно там. Клиентите ти също! Докато отегчен от ежедневието си, скролваш из фийда на Фейсбук или Инстаграм… и БАМ! Нещо визуално привлича вниманието ти и ти без да се замислиш, започваш да четеш описанието на дадения пост. Ако то също е достатъчно добро, влизаш в страницата, която го е публикувала. И така ти ставаш потенциален клиент. Не звучи никак сложно, нали? Важно е да не спираш да поддържаш доброто име на медията си, да определиш време, през което да публикуваш нов пост, съобразен с целевата ти аудитория.

плакати и корици
плакати и корици

ПЛАКАТИ И КОРИЦИ

Колкото и добро да е едно събитие, то няма как да привлече нови хора, ако плакатът му не привлече нужното внимание. Сам знаеш по какво се заглеждаш на улицата, в социалните мрежи или в градския транспорт. Основната задача при изработката на плакат или корица, независимо дали става въпрос за събитие, книга или проект, е да бъде изложена основната идея по интересен начин. Тя трябва да изпъкне, не е нужно да претрупваме с множество изображения или илюстрации. Дизайнът трябва да бъде съобразен с цялостната концепция. Ако правим плакат за концерт на даден изпълнител, то нека не използваме размазана снимка от друг негов концерт в заведение на конкуренцията. Или пък, ако са двама изпълнители със снимки на различен фон, нека не ги налагаме една до друга и да замаскираме фона с ефекти, наподобяващи дискотека от 90- те. Това не е най-доброто решение за бизнеса ти. Хубаво е да съобразим снимките, с които разполагаме, с дизайна на плаката и да намерим най-подходящото решение, с което да привлечем вниманието на потенциалните клиенти.

лога
лога

ЛОГА

Логото представлява нещо повече от визитна картичка. То е в основата на всичко. Цветовете в логото се подбират специално и са в зависимост от насочеността на бизнеса. Всеки цвят има различна символика. Например - оранжевото е топъл и енергизиращ цвят, олицетворяващ здраве, индивидуалност, самоувереност и обновление. Тази информация е лесно достъпна и може да я откриеш навсякъде в интернет, написвайки в търсачката “драматургия на цветовете”. Основният елемент също е от голямо значение. Логото може да бъде като илюстрация, векторна фигура или специфично разположение на ключова дума или фраза. Той е най-запомнящото се изразно средство от твоите почитатели и клиенти.

ВАЖЕН СЪВЕТ - Когато работиш с графичен дизайнер, поискай брандинг проучването, още преди да се започне работата по самото лого.

От брандинг проучването могат да бъдат подпомогнати ПР и маркетинг кампании спрямо таргетираната група от хора, които РЕАЛНО НОСЯТ РЕЗУЛТАТ.

менюта и печатна реклама
менюта и печатна реклама

МЕНЮТА И ПЕЧАТНА РЕКЛАМА

Основното в печатното съдържание е то да информира. Но как можем да направим нещо информативно интересно?

Основа, разбира се, е интересният дизайн, който включва графични изображения, илюстрации или снимки, които да допълват текстовото съдържание.

Изследване показва, че хората са склонни да консумират по-голяма част от менюто, когато то е изобразено с фотографии на ястията. Иначе казано, ястията, които нямат снимка, са по-малко поръчвани.

Работата на дизайнера е така да подбере всички снимки, че менюто в цялост да изглежда издържано и красиво, за да не се превръща нито в шведска маса, нито в листче с храна от "някоя квартална кръчма".

Друг основен фактор е разнообразното текстово съдържание. Ти сам знаеш колко скучни са някои неща. Вариант да ги направим интересни е да сменим имената им с нещо, което да предизвиква.

ПРИМЕР: Когато говорим за меню на бар, може да променим името на съответния алкохол. Вместо "ШОТ ОТ АБСЕНТ”, можем да напишем "БОГОРОДИЦА” и като описание да добавим “След третия виждаш Исус”.

Поднесено по такъв начин съдържание, освен интерес, предизвиква реклама от уста на уста или чрез споделяне в социалните мрежи от впечатлени клиенти.

А ЕТО И ПРИМЕР ОТ НАШАТА МАГИЯ...

резултати

ЕКСПЕЛИАРМУС

И ОЩЕ МАЛКО...

резултати
bottom of page